Terwijl u in de beveiliging werkt, wilt u altijd goed contact hebben met uw collega’s aan de andere kant van de locatie. Daarvoor gebruikt u een hoogwaardige portofoon waarmee u op afstand optimaal kunt profiteren. Via de oortjes kunt u uw collega goed horen met als gevolg dat u allebei ad rem kunt reageren op iedere situatie. In deze blog bespreken we de portofoon oortjes en dan met name de vraag: waar moeten goede portofoon oortjes aan voldoen?

Duidelijke communicatie via goede portofoon oortjes

Het belangrijkste bij het dragen van goede portofoon oortjes, is dat de communicatie duidelijk wordt overgebracht. Dat betekent dat bij alles wat u tegen uw collega zegt, dat hij de boodschap in goede bewoordingen ontvangt. Is er sprake van miscommunicatie die door gebrekkige portofoon oortjes tot stand komt, dan kan dit grote gevolgen hebben voor het verloop van het werk. Zeker bij nijpende situaties waarin u snel moet schakelen is duidelijke communicatie via goede portofoon oortjes essentieel.

Om aan die hoge kwaliteit te voldoen, kunt u portofoon oortjes kopen van een van de volgende merken. Deze merken hebben oortjes ontworpen die ervoor gemaakt zijn om in iedere situatie uw boodschap helder over te brengen:

  • Baofeng
  • Diamond
  • Kenwood
  • Motorola
  • OEM

Goede portofoon oortjes zonder ruis

Duidelijke communicatie via goede portofoon oortjes wordt dus niet verstoord door ruis. Een teveel aan ruis op de lijn kan er immers voor zorgen dat de boodschap niet goed wordt verzonden of ontvangen wat kan leiden tot verwarring. Zorg daarom voor goede portofoon oortjes met een kraakheldere verbinding. Zodat er geen ongemak ontstaat bij het luisteren via de oortjes en zodat u de boodschap van uw collega goed kunt ontvangen.

Heldere verbinding zonder onderbrekingen

Niet alleen ruis moet worden voorkomen om een boodschap helder over te brengen. De verbinding mag ook niet onderbroken worden op het moment dat u met uw collega communiceert. Heeft u goede portofoon oortjes, dan zal er geen sprake zijn van onderbrekingen die de verbinding beïnvloedt. Kortdurende onderbrekingen zijn al ongewenst, laat staan dat de portofoon oortjes tijdens het ontvangen van de boodschap langdurig uitvallen. U mist essentiële inhoud en de onderbrekingen kunnen resulteren in grote frustraties.

Comfortabele en goed zittende portofoon oortjes

Een hele dag werken terwijl u portofoon oortjes draagt, kan ervoor zorgen dat de oortjes gaan wringen. Op den duur zitten de oortjes minder comfortabel. Dat wilt u niet, zeker niet als u uw werk goed wilt blijven uitvoeren. Zorg daarom voor goede portofoon oortjes die niet alleen na 1 uur, maar ook na een dienst van 8 uur nog steeds goed zitten. Zo wordt u tijdens het werken niet afgeleid en krijgt u niet de neiging om de portofoon oortjes te verwijderen. Vindt u het toch te onprettig om portofoon oortjes te dragen tijdens het werk? Dan kunt u ook overwegen om een portofoon headset te dragen. Ook met een goede portofoon headset die u op uw hoofd draagt, kunt u de boodschap van uw collega helder en zonder onderbrekingen ontvangen.

Of u nu kiest voor goede portofoon oortjes of voor een hoogwaardige headset, zorg dat u aan de hand van bovengenoemde vereisten een uitvoering kiest waarmee u uw werk optimaal kunt uitvoeren. Zo wordt iedere vorm van miscommunicatie met uw collega uitgesloten.