Gezien de groeiende populariteit van de Italiaanse wijnmarkt, is er nooit een beter moment geweest om de beste Italiaanse wijnproducenten te leren kennen. Italië heeft Italiaanse topwijnen geproduceerd in verschillende regio’s, waardoor de mogelijkheden om de perfecte Italiaanse wijn te kiezen eindeloos zijn. Gezien de recente stijging van de wijnprijzen in Italië en de groeiende populariteit van Italiaanse wijn op de markt, wat is een betere manier om meer te weten te komen over enkele van deze goede Italiaanse wijnproducenten?

Nogmaals, net als bij Portugese wijn, zijn er vaak Italiaanse wijnen die alleen in Italië te vinden zijn, maar sommige van deze fijne wijnen zijn gewoon te mooi om te missen. Sommige van de minder bekende wijnregio’s en stijlen van Italië hebben een prachtige wijn die gewoon ‘te mooi is om te mislukken’. Deze stijl is een geweldige mix van wijnen uit verschillende regio’s van het land en is erin geslaagd om drinkers uit de Nieuwe Wereld naar de meer traditionele “Italiaanse” wijnen te brengen.

Ongeacht uw budget en uw smaak voor wijn, u zult zeker een “Italiaanse wijn” vinden die bij u past. Italiaanse wijnen om te beslissen welke van hun variëteiten past bij uw specifieke smaakprofiel en beoogde smaak. Als je eenmaal hebt besloten welke fles je wilt aanpassen, moet je een goed idee hebben van wat ze zijn en hoe je de juiste fles voor je kiest.

Italiaanse rode wijn

De afkorting op het etiket “Italiaanse rode wijn” wordt gebruikt om de kwaliteit en categorie Italiaanse wijn aan te duiden. DOC (Denominazione Origine Controllata) is het belangrijkste classificatieniveau voor Italiaanse wijnen en omvat de meeste traditionele wijnen uit Italië.

Enkele van de meest prestigieuze wijnen van Italië dragen het DOCG-label, waaronder Barolo, Piemonte, Amarone en Veneto. Dit type wijn is de beste van alle Italiaanse wijnen, en enkele van de meest kwaadaardige uitdrukkingen komen van de druif zelf, die voor 100 procent uit Sangiovese bestaat.

Nog meer gewaardeerd wordt Brunello di Montalcino, die 100% wordt gemaakt van Sangiovese druiven en samen met Barolo en Barbaresco de drie grootste Italiaanse wijnen vormt met de graad B. Alleen van deze druiven worden in Italië wijnen geproduceerd die echt “Italiaans” van smaak zijn. . Brunello’s zoals deze zijn gemaakt van de prachtige uitdrukkingen van de Italiaanse Sangiovese-druiven, die alleen in het zuiden van het land voorkomen, vooral in Piemonte en Veneto, en in Noord-Italië.