Ruimte huren in het Sieraad

In Het Sieraad zijn verschillende zalen te huur. Dit rijksmonument heeft een bijzondere historie. Het werd gebouwd als ‘De 4e Ambachtsschool’, een school voor vakonderwijs.

Ruimte huren in het Sieraad

Nu is het Sieraad gevuld met creatieve ondernemers, wat het tot een bruisende locatie maakt.

Ruimte huren in het Sieraad

Als groot baken in Amsterdam West vinden we het bovendien belangrijk om ruimte te geven aan creatieve initiatieven van buurtbewoners en lokale ondernemers.

In Het Sieraad zijn verschillende ruimtes te huur. Dit rijksmonument in de stijl van De Amsterdamse School heeft een bijzondere historie. Het werd gebouwd als ‘De 4e Ambachtsschool’, een school voor vakonderwijs voor jongens vanaf 12 jaar.

Nu is Het Sieraad gevuld met creatieve ondernemers, wat het tot een inspirerende en bruisende locatie maakt. Als groot baken in Amsterdam West vinden we het bovendien belangrijk om ruimte te geven aan creatieve initiatieven van buurtbewoners en lokale ondernemers.

Het Atrium

zoom

Het Atrium

 • Oppervlak:
  790m²
 • Capaciteit:
  800 personen
 • Faciliteiten:
  • Geluidsinstallatie
 • Huurprijs dagdeel ex. BTW:
  Op aanvraag-


Bekijk referenties

De binnenplaats van Het Sieraad is met zijn imposante, 16 meter hoge, glazen overkapping ‘het binnenterras’ van het pand. De ruimte was vroeger de ontmoetingsplaats voor scholieren en wordt nu gebruikt voor symposia en beurzen, exposities, diners, maar ook voor spetterende concerten, voorstellingen en feesten tot in de kleine uurtjes.

Historie
De aanvankelijk open binnenplaats was voor leerlingen van De 4e Ambachtsschool een ontmoetingsplek hier werden ook de schoolfoto’s gemaakt. In de jaren zestig werd er een gymlokaal geplaatst, wat in 2006 weer werd verwijderd omdat de binnenplaats bij het gebouw werd getrokken met de imposante glazen overkapping.

De Smederij

zoom

De Smederij

 • Oppervlak:
  171m2
 • Capaciteit:
  Max. 170 personen
 • Faciliteiten:
  • Beamer
  • Geluidsinstallatie
 • Huurprijs dagdeel ex. BTW:
  Op aanvraag-


Bekijk referenties

De Smederij is een mooie, lichte zaal met uitzicht op het water. De ruimte wordt veelvuldig gebruikt als vergaderzaal, voor workshops, diners en feesten. De zaal heeft een geluidsinstallatie en een beamer en biedt ruimte aan maximaal 170 personen.

Historie
In Het Smederijlokaal leerden de leerlingen van De 4e Ambachtsschool hun eigen gereedschap te vervaardigen zoals een smeedhamer, zethamer en warmbeitel. Verspreid over dit lokaal stonden 24 smidsvuren – allemaal automatisch aangeblazen en aangezogen – en 24 aambeelden met stoelen.

Het Timmerlokaal

zoom

Het Timmerlokaal

 • Oppervlak:
  140m2
 • Capaciteit:
  Max. 150 personen
 • Faciliteiten:
 • Huurprijs dagdeel ex. BTW:
  Op aanvraag-


Bekijk referenties

Het Timmerlokaal is een zeer flexibele, multifunctionele ruimte. De ruimte wordt veel gebruikt voor brainstorm meetings, workshops en als break-out-zaal bij congressen. Er is ruimte voor een bar, een podium en voor meerdere grote tafels. Het Timmerlokaal biedt (afhankelijk van de invulling) ruimte aan maximaal 150 personen.

Historie
In deze ruimte stonden de jongens van De 4e Ambachtschool in hun werkpakken aan zes lange bankwerktafels te frezen, slijpen, schaven, boren en te zagen. Er stonden dertig bankschroeven op de tafels en aan de zijkanten stonden onder andere boormachines en draaibanken.

De Plaatwerkerij

zoom

De Plaatwerkerij

 • Oppervlak:
  140m2
 • Capaciteit:
  Max. 150 personen
 • Faciliteiten:
  • Beamer
  • Geluidsinstallatie
  • Bar
 • Huurprijs dagdeel ex. BTW:
  Op aanvraag-


Bekijk referenties

De Plaatwerkerij wordt veelvuldig gebruikt als creatieve vergaderruimte. De zaal biedt royaal ruimte aan stoelen en/of vergadertafels en beschikt over audiovisuele middelen. De ruimte wordt naast vergaderingen ook gebruikt voor presentaties, workshops en feesten. De Plaatwerkerij biedt ruimte aan zo’n 150 personen en heeft een vaste bar. Ideaal voor een afsluitende borrel.

Historie
De Plaatwerkerij werd gebruikt om de leerlingen klaar te stomen voor metaalbewerking. Ze maakten er bijvoorbeeld kolenemmers, kachelpijpen, vuilnisemmers en andere producten voor dagelijks gebruik. De werkstukken werden jaarlijks verkocht op een grote openbare veiling waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het onderwijs op de school.

Lokaal Edel

zoom

Lokaal Edel

 • Oppervlak:
  240m2
 • Capaciteit:
  Max. 240 personen
 • Faciliteiten:
 • Huurprijs dagdeel ex. BTW:
  Enkel bij uitzondering te huur!-


Bekijk referenties

Lokaal Edel is een café-restaurant met groot terras aan het water. Dagelijks is deze plek drukbezocht door gasten die komen lunchen, borrelen of dineren. Het café gedeelte van Lokaal Edel kan in overleg worden afgehuurd voor een borrel of receptie tot 70 personen.

Het terras van Lokaal Edel is bereikbaar per boot en het is mogelijk om aan te meren. Kom je met een groep? Het is mogelijk een deel van het terras te reserveren. Dit gebeurt op basis van beschikbaarheid en in goed overleg omdat een terrasreservering weersafhankelijk is.

Historie
Lokaal Edel is een bar / restaurant dat eigenlijk bestaat uit drie samengevoegde ruimtes. Een klaslokaal waar natuurkunde en elektrotechniek gegeven werd, een bankwerklokaal, en een opbergplaats voor ijzer en kolen, daar staat nu de bar.

Neem contact op

Offerte op maat aanvragen of een rondleiding?
Bel of mail Monique van Beuningen.

PDF downloads

Een handig overzicht van alles wat Edel Events doet en wat we voor jou kunnen betekenen.

Faciliteiten EDEL Events

Eten en drinken is één van de pijlers van je evenement. Daarom hebben we onze eigen catering in huis: Catering Edel Spijs. Samen met jou ontwikkelen wij een food- en drankaanbod waarin de sfeer en stijl van het evenement wordt doorvertaald. Als het concept hierom vraagt, gaan we een aanvullende samenwerking aan met andere cateraars. Het is ook mogelijk om Catering Edel Spijs los in te zetten, als aanvulling op een bestaand evenement.

Bij elk evenement is het belangrijk dat de bezoekers onbezorgd kunnen genieten. Daarom kan een veiligheidsplan een waardevolle toevoeging zijn. Edel Events heeft een vaste samenwerking met een officieel geregistreerd en erkend beveiligingsbedrijf. Van gastheerschap tot streng toezicht, we kunnen voorzien in elke vraag.

De zalen in Het Sieraad beschikken standaard over een basispakket aan audiovisuele middelen. Mocht dit voor jouw evenement niet voldoende zijn -omdat je bijvoorbeeld een waanzinnige lichtshow in gedachte hebt- dan schakelen we onze vaste audiovisuele partners in. Zij zijn gewend op alle niveaus te produceren en ze kunnen direct vanaf het begin meedenken.

Styling en inrichting is heel bepalend voor de sfeer van een evenement. We geven graag advies over de creatieve doorvertaling van een thema of stijl en werken samen met diverse verhuurbedrijven om dit te realiseren. En zoek je iets wat nog niet bestaat? Het is altijd mogelijk om onze decorbouwers aan het werk te zetten. Zo wordt geen één inrichting hetzelfde en zorgen we dat de styling van elk evenement tot in de kleinste details verzorgd is.

Na je event is het altijd leuk om achteraf nog eens opnieuw het gevoel terug te krijgen van die ene dag. Met een video en/of foto registratie van het evenement, de feestelijke opening of fantastische bijeenkomst kan je altijd terugkijken op die unieke gebeurtenis. Een blijvende herinnering!
Edel Events biedt de mogelijkheid om je event te laten registreren.

Vraagt jouw event om een speciale aanpak qua vervoer en/of parkeren denken we graag met je mee voor de mogelijkheden.

Terug naar boven